SZÉLVÉDŐ POLIROZÁS

ELŐTTE

NAGYITVA

POLIROZÁS

UTÁNA

Ön most a szolgáltatások - lámpabúra polírozás oldalon van!

Lámpabúra polírozás

Több technológia elérhető. Összegezve mindegyik alapja ugyanaz, a régi lakkréteget le kell polírozni a lámpabúra felületéről. Ezt általában 180 – 240 – 320 szemcseszerkezetű Trisac vagy Mikra korongokkal szoktuk kivitelezni! A régi lakkréteg eltávolítása után 500 – 1200 – 2000 – 3000 korongokkal befejezzük a lámpabúra felpolírozását! Ekkor még nincs UV fény védelem a lámpaburán!A technológiák itt válnak szélt. mindegyik technológia más uv védelmet alkalmaz.

A legolcsóbb a pasztás UV fény védelem, ami annyit jelent, hogy a felpolírozott lámpaburát egy UV pasztával át dörzsöljük. Ettől a lámpabúra fénye matt színű lesz, viszont előnye az, hogy nem tudja megrepeszteni a felverődő kő! Hátránya, hogy hat hónaponta újra kell lakkozni, mert a paszta az kémiai réteg, nem fizikai!

Árban a következő technológia a kettőkomponensű lakkozás. Ami annyit jelent, hogy egy kettőkomponensű kenhető önterülő, megszáradva kikeményedik és egy csillogós réteget ad. Ennek a hátránya az, hogy addig lesz jó/szép ameddig nem csapódik fel egy kő a lámpa búrára! Gondoljunk csak bele, ha a motorháztetőre felcsapódik egy kő a metálfényezést leszedi, és behorpad a motorháztető! A lámpaburán sincs másképpen. Van, olyan eset mikor betörik a lámpa búra! Tehát a kőfelverődések ellen csak egy védelem van a zsugorfólia.

Legdrágább lámpabúra polírozás technika a fóliás eljárás. A felcsiszolás után egy zsugorfóliát teszünk a lámpa búrára, aminek az előnye a többi hátárnya! A kőfelverődés nem tesz kárt a lámpa burában, mivel a fólia rugalmas. UV fény védelem is meg van oldva, mivel ugyanaz a fólia van a lámpaburán mint az első szélvédő kettő üveg közötti fóliája. Az első szélvédőn keresztül azért nem barnulunk le, mert a kettő üveg között van egy ragasztó és biztonsági fólia. Ehhez hasonló csak vékonyabb fólia kerül a lámpa búrára, ami egy esetleges szakadás esetén újracsiszolás nélkül is pótolható. Egy hátránya van, hogy a legdrágább javítási eljárás. Ilyen fóliát az új autók lámpaburájára is szoktak tenni, mivel a fóliának a feladata a védelem!

Fenti technológiákat mindenki belátásának megfelelően szokta választani. Mivel van mikor egy lámpabúra bontóban olcsóbb, mint az eredetit felújítani! Nem szabad megkeletkezni arról sem, hogy egy bontott gyári rövid időn belül ismét elöregedett lesz, pár hónap alatt ugyanott van a tulajdonos, mint a bontott lámpabúra vásárlása előtt! Az új után gyártott lámpabúra nem jobb választás, mint a gyári felújított, mivel az autó front vonala megváltozik, tehát az idomoknál lesz eltérés elől. Hézagok lehetnek.

Lámpabúra polírozás javítási ára függ a lámpabúra típusától, illetve hogy a tulajdonos milyen javítási fajtát választ. Nettó 7500.- Ft tól 17.000.- Ft / darab

A természet által felverődő kőfelverődésekre nincs garancia. Nagyon sokan nem tudják, hogy magától nem jön le a lakk, mivel majd egy órán keresztül kell lecsiszolni. Csak és kizárólag a felpattanó kő szedheti le a lakkot, vagy a gőzborova… Ez akkor szokott előfordulni, ha és amennyiben az autó tulajdonosa rendszeresen kicsi követési távolságot tart az előzések előtt! Az első autó kerekéből kvarchomok felhő lecsiszolja a lámpaburát. Mindez 100 KM/órás tempóban történik, és ha felcsapódott már egy kő és megrepesztette a gyári vagy felújított lámpaburán a lakkot, akkor a lakk meg fog sérülni, és leválik. Ami még hatványozó tényező, akinek van kertje vagy zöld övezetben lakik, a faágak menet közben jól megcsiszolják a lámpaburát… Összegezve a fóliázás a legjobb lámpa búra javítási technológia, mivel az védelmet biztosít a kőfelverődésekre, előzésekre, gőzborotvára…

FEL

A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. I am alone, and feel the charm of existence in this spot, which was created for the bliss of souls like mine.

I am so happy, my dear friend, so absorbed in the exquisite sense of mere tranquil existence, that I neglect my talents. I should be incapable of drawing a single stroke at the present moment; and yet I feel that I never was a greater artist than now.

When, while the lovely valley teems with vapour around me, and the meridian sun strikes the upper surface of the impenetrable foliage of my trees, and but a few stray gleams steal into the inner sanctuary, I throw myself down among the tall grass by the trickling stream; and, as I lie close to the earth, a thousand unknown plants are noticed by me: when I hear the buzz of the little world among the stalks, and grow familiar with the countless indescribable forms of the insects and flies, then I feel the presence of the Almighty, who formed us in his own image.

Duis dictum tristique lacus, id placerat dolor lobortis sed. In nulla lorem, accumsan sed mollis eu, dapibus non sapien. Curabitur eu adipiscing ipsum. Mauris ut dui turpis, vel iaculis est. Morbi molestie fermentum sem quis ultricies. Mauris ac lacinia sapien. Fusce ut enim libero, vitae venenatis arcu. Cras viverra, libero a fringilla gravida, dolor enim cursus turpis, id sodales sem justo sit amet lectus. Fusce ut arcu eu metus lacinia commodo. Proin cursus ornare turpis, et faucibus ipsum egestas ut. Maecenas aliquam suscipit ante non consectetur. Etiam quis metus a dolor vehicula scelerisque.

Nam elementum consequat bibendum. Suspendisse id semper odio. Sed nec leo vel ligula cursus aliquet a nec nulla. Sed eu nulla quam. Etiam quis est ut sapien volutpat vulputate. Cras in purus quis sapien aliquam viverra et volutpat ligula. Vestibulum condimentum ultricies pharetra. Etiam dapibus cursus ligula quis iaculis. Mauris pellentesque dui quis mi fermentum elementum sodales libero consequat. Duis eu elit et dui varius bibendum. Sed interdum nisl in ante sollicitudin id facilisis tortor ullamcorper. Etiam scelerisque leo vel elit venenatis nec condimentum ipsum molestie. In hac habitasse platea dictumst. Sed quis nulla et nibh aliquam cursus vitae quis enim. Maecenas eget risus turpis.